Motionsstopp för motioner riktade till partidistriktet och för motioner riktade till partikongressen

Distriktsstyrelsen har beslutat att 2024 års motionsstopp är den 26 augusti. Då ska både motioner riktade till partidistriktet och motioner riktade till partikongressen vara insända.

Du sänder in motionerna via den här länken: https://response.questback.com/socialdemokraterna/ehquzsun63 Länk till annan webbplats.

Helgen 23-24 november hålls två separata representantskap där motionerna behandlas.

Motioner riktade till partikongressen behandlas under representantskapet lördagen den 24 november. Dagen därpå, söndag 25 november, hålls ett till representantskap där motioner riktade till partidistriktet behandlas.

För att sända in motioner till representantskapen 24 och 25 november är det samma motionsstopp och länk enligt ovan.

Alla medlemmar har motionsrätt till våra representantskap. Men för att en motion ska behandlas på den nationella partikongressen måste motionen först behandlas av vårat representantskap.

Förtydliganden:

  • En motion är ett förslag. Representantskapet är partidistriktets högsta beslutande församling och består av ombud från S-föreningarna som bland annat röstar om medlemmarnas motioner.
  • Partikongressen hålls 28 maj-1 juni 2025 i Göteborg och är partiets högsta beslutande församling med ombud från de olika partidistrikten.
Ikon kalender

-

Ikon kartnål